Prajitura cu mascarpone si menta
PrinteazaPrajitura cu mascarpone si menta din: biscuiti, fulgi de ovaz, cacao, unt, ciocolata, merisoare, menta, mascarpone, frisca, zahar, gelatina.
- 100 g biscuiţi populari
- 2 linguri cu fulgi de ovăz
- 2 linguri cu cacao
- 100 g unt la temperatura camerei
Pentru decor:
- ciocolată albă
- merişoare
- mentă proaspătă
Pentru crema:
- 150 g brânză mascarpone
- 150 ml frişcă lichidă, bătută
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă cu esenţă de mentă
- 3-4 picături de colorant alimentar verde
- 1 plic cu gelatină
Mod de preparare:
Fărâmiţează biscuiţii. Amestecă-i cu restul ingredientelor până ce obţii o compoziţie uniformă. Pune într-o tavă hârtie de copt şi întinde blatul cât mai uniform. Dă la frigider două ore.
Pregăteşte crema: amestecă bine zahărul cu brânza, adaugă esenţa de mentă şi colorantul. Pune frişca, apoi gelatina preparată cum scrie pe pachet.
Mai adaugă două picături de colorant şi, cu lingura, dă-i aspectul marmorat. Scoate blatul din frigider, întinde crema şi dă din nou la rece câteva ore.
Prajitura cu mascarpone si menta
Pofta buna!