Prajitura cu mascarpone si zmeura
PrinteazaPrajitura cu mascarpone si zmeura din: faina, zahar, oua, mascarpone, frisca, zmeura.
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 4 ouă (200 g)
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 250 g mascarpone
- 200 ml frişca
- 100 g zahăr pudră
- 300 g zmeură
- sare
Mod de preparare:
Bate albuşurile cu un praf de sare. Când s-au transformat într-o spumă tare, încorporează treptat zahărul tos şi jumătate din vanilie.
La final (nu bate prea mult), adaugă gălbenuşurile, încorporează treptat făina (cernută). In spuma de albuşuri, cu o lingură (cu mişcări de sus în jos, ca să nu se piardă aerul din spumă).
Toarnă compoziţia în forma cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt, scutur-o bine şi dă-o 20-25 de minute la cuptorul încins (fă testul scobitorii).
Scoate blatul şi lasă-l să se răcească pe un grătar. Taie-l după răcire.
Bate frişca. Amestecă mascarpone cu zahărul şi vanilia, iar la final încorporează frişca.
Unge un strat de pandişpan cu jumătate din cremă, aşază din foc în loc fructe proaspete, acoperă cu al doilea blat, pune restul de cremă şi fructe. Poţi servi prăjitura de îndată.
Prajitura cu mascarpone si zmeura
Pofta buna!