Prajitura cu mascarpone
PrinteazaPrajitura cu mascarpone din: oua, zahar, unt, faina, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sare, cirese, cacao, mascarpone, frisca, ciocolata si ulei.
pentru aluat:
- 8 oua
- 10 linguri zahar
- 150 g unt
- 10 linguri faina
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 pliculet praf de copt
- 1 esenta de vanilie
- sare
- 350 g cirese
- 2 linguri cacao
pentru crema:
- 1 cutie mascarpone
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 3 linguri rase zahar pudra
pentru galzura:
- 200 g ciocolata menaj
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Curatati ciresele de samburi si le pui la scurs. Separi albusurile de galbenusuri, amesteci galbenusurile cu untul si 5 linguri de zahar. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi restul de zahar, esenta, coaja de lamaie si bati pana se topeste. Incorporezi trepatat amestecul de galbenusuri.
Presari faina cernuta cu praful de copt pe toata suprafata si amesteci usor cu o lingura de lemn de jos in sus. Torni aluatul intr-o tava unsa si tapetata si pastrezi un sfert de compozitie pe care o amesteci cu cacaua. O torni deasupra si o introduci la cuptor.
Dai ciresele prin faina. Dupa 15 minute, scoti tava si pui ciresele. Dai tava din nou la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos. Scoti din cuptor si o lasi sa se raceasca.
Pentru crema, amesteci mascarpone cu zaharul pudra. Bati frisca lichida pana se intareste bine si incorporezi in amestecul de branza. Torni crema peste pandispanul cu cirese si uniformizezi cu o spatula de silicon.
Pentru glazura, rupi ciocolata bucati, adaugi uleiul si amesteci intr-o oala pe baie de aburi. Torni si intinzi ciocolata topita dupa ce s-a racit un pic. O modelezi frumos cu o furculita si pui prajitura la frigider 2-3 ore.
Prajitura cu mascarpone
Pofta buna!