Prajitura cu melasa
PrinteazaPrajitura cu melasa din: melasa, sirop de porumb, zahar, unt, lapte, faina, sare, ghimbir.
- 90 ml melasă
- 90 ml sirop de porumb
- 115 g zahăr brun
- 115 g unt
- 160 ml lapte integral
- 280 g făină
- 1/2 linguriţă de sare
- 2 linguriţe ghimbir măcinat
- 55 g ghimbir conservat în sirop, tocat
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180 grade. Ungeţi o tava pătrată, cu latura de 20 cm.
Puneţi melasa, siropul, zahărul, untul şi laptele într-o tigaie şi încălziţi la foc mic, amestecând până când totul devine omogen.
Cerneţi făina, sarea şi pulberea de ghimbir într-un bol şi scobiţi la mijloc. Adăugaţi pasta din tigaie şi ghimbirul bucăţi, continuând să amestecaţi.
Turnaţi în tava pregătită şi coaceţi la mijlocul cuptorului timp de 75 de minute, până când pasta creşte şi devine fragedă. Lăsaţi să se răcească în tavă, apoi scoateţi şi împachetaţi în staniol.
Puneţi prăjitura deoparte timp de o zi, apoi tăiaţi-o în 12 bucăţi şi serviţi-o la masă.
Pofta buna!