Prajitura cu mere, ca la Debretin
PrinteazaPrajitura cu mere, ca la Debretin din: oua, zahar pudra, praf de copt, faina, miere, scortisoara, mocca, cuisoare, nuca.
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic praf de copt
- 500 g făină
- 400 ml miere
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă mocca
- cuişoare măcinate
- 100 g nucă tăiată mărunt
Mod de preparare:
Mixezi ouăle bine cu zahărul praf.
Făina o amesteci cu praful de copt, scorţişoara, cuişoarele şi mierea călduţă şi le adaugi peste ouăle mixate cu zahărul. Compoziţia o torni într-o tavă tapetată cu margarina. Nucile tăiate mărunt le presari peste compoziţie şi le apeşi uşor cu mâna.
Introduci tava în cuptorul preîpcălzit şi o laşi 20-25 de minute, să se coacă la foc moderat. Când se răceşte prăjitura, o presari cu puţin zahăr pudră şi o tai cubuleţe.
Pofta buna!