Prajitura cu mere, ca la Debretin

Printeaza

Prajitura cu mere, ca la Debretin din: oua, zahar pudra, praf de copt, faina, miere, scortisoara, mocca, cuisoare, nuca.

Ingrediente:Prajitura cu mere, ca la Debretin

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g făină
  • 400 ml miere
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/2 linguriţă mocca
  • cuişoare măcinate
  • 100 g nucă tăiată mărunt

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle bine cu zahărul praf.

Făina o amesteci cu praful de copt, scorţişoara, cuişoarele şi mierea călduţă şi le adaugi peste ouăle mixate cu zahărul. Compoziţia o torni într-o tavă tapetată cu margarina. Nucile tăiate mărunt le presari peste compoziţie şi le apeşi uşor cu mâna.

Introduci tava în cuptorul preîpcălzit şi o laşi 20-25 de minute, să se coacă la foc moderat. Când se răceşte prăjitura, o presari cu puţin zahăr pudră şi o tai cubuleţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.