Prajitura cu mere caramelizate
PrinteazaPrajitura cu mere caramelizate din: faina, oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt, sare, unt, mere, zahar scortisoara, zahar pudra cu aroma de vanilie.
pentru aluat:
- 200-250 g faina
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 50 ml lapte
- 1/2 plic praf de copt
- sare
- 1 lingura unt pentru tava
pentru umplutura si decor:
- 1 kg mere
- 150 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un castron, baţi cu lelul oul, zahărul, uleiul, laptele şi puţină sare. Adaugi apoi făina amestecată cu praful de copt şi amesteci până obţii un aluat potrivit de tare.
Pentru umplutură, cureţi merele de coajă şi cotoare şi le tai în cuburi. Carame- lizezi zahărul, pui merele şi amesteci până ce tot caramelul va acoperi suprafaţa cuburilor de mere. Le iei de pe foc şi le presari cu scorţişoara.
Ungi cu unt o tavă cu baza detaşabilă, cu diametrul de 23 cm. împărţi aluatul în două bucăţi, una mai mare şi una ceva mai mică. Intinzi bucata mai mare sub forma unui disc cu grosimea de 4-5 mm, pe care îl foloseşti pentru a tapeta baza şi pereţii tăvii.
Aşezi uniform merele şi acoperi cu foaia mică. Strângi cu degetele cele două foi de aluat şi introduci tava în cuptorul preîn- călzit, la foc mediu, pentru 30-35 de minute. După ce s-a răcit, o decorezi cu zahăr pudră.
Prajitura cu mere caramelizate
Pofta buna!
Pe asta o s-o incerc si eu!