Prajitura cu mere, curmale si ghimbir
PrinteazaPrajitura cu mere, curmale si ghimbir din: fulgi de cocos, limettă, scorţişoară, curmale hidratate, unt de cocos, suc de mere, mere, ghimbir, limettă, caju, miere raw, curcuma, miere.
- 1 1/2 cană fulgi de cocos
- coaja rasă de la o limettă
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 10 curmale hidratate
- 1 lingură unt de cocos
- sucul de la 2 mere
Pentru cremă:
- 1 ceaşcă cuburi de mere decojite
- 1 lingură ghimbir proaspăt ras foarte fin
- 1 ceaşcă de caju
- sucul de la 1 limettă
- 1 1/2 lingură unt de cocos
- 2 lingyri rase miere raw
Pentru caramel:
- 1 lingură curcuma
- 1 linguriţă miere
- suc de mere
Mod de preparare:
Se prepară blatul: curmalele se golesc de sâmburi, se taie grosier şi se acoperă cu apă plată; se lasă 2 ore la hidratat. Se obţine sucul de mere la storcător.
Toate ingredientele pentru blat se pun într-un robot şi se mixează bine până se obţine o pastă vâscoasă modelabilă, care nu mai necesită îndulcire, datorită curmalelor.
Pe o hârtie de copt se întinde pasta şi se acoperă cu altă bucată de hârtie care să împiedice lipirea acesteia de sucitor.
Se întinde astfel o foaie de 1/.2 cm grosime şi se decupează în forma dorită. Sau se montează mai simplu folosind o formă cu perete detaşabil; peretele se îndepărtează după ce compoziţia a stat la frigider suficient timp cât să se întărească.
Se prepară crema: nucile de caju se ţin la hidratat în apă plată 8 ore (sau de seara până dimineaţa). Intr-un blender cu turaţie puternică se pun nucile caju la mixat până se obţine o pastă satinată.
Se înglobează pe rând restul ingredientelor continuând cu merele. Se montează peste blat, iar deasupra se aşază feliuţe de mere.
Se prepară sosul de caramel: se amestecă energic praful de curcuma cu 1 linguriţă miere. Se diluează cu suc de mere sau apa plata si se toarna peste prajitura.
Prajitura cu mere, curmale si ghimbir
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o prajitura, ma duc sa-mi cumpar, e mai simplu :)))