Prajitura cu mere, frisca si cacao
PrinteazaPrajitura cu mere frisca si cacao din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, esenta de rom, frisca, iaurt, miere.
Pentru blat:
- 160 g unt
- 160 g zahărv
- 5 albuşuri
- 160 g făină
- 1 plic cu praf de copt
- 3 linguri cu cacao
- 1 lingură cu esenţă de rom
Pentru crema:
- 200 g frişca
- 2 linguri cu iaurt simplu
- 3 linguri cu miere
Mod de preparare:
Pentru blat, freacă untul cu zahărul foarte bine. Bate albuşurile spumă şi adaugă-le în compoziţie, împreună cu esenţa de rom. Amestecă uşor, apoi adaugă făina, cacao şi praful de copt. Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi coace blatul 15 minute. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în două.
Pentru cremă, bate bine frişca, apoi amestec-o cu iaurtul şi mierea. Dacă este prea moale, adaugă 1 plic cu gelatină dizolvată în apă sau foloseşte un întăritor pentru frişcă.
Pune crema peste primul blat şi acoperă cu cel de-al doilea. Lasă prăjitura la rece 2 ore înainte de a servi.
Prajitura cu mere frisca si cacao
Pofta buna!