Prajitura cu mere golden si migdale

Printeaza

Prajitura cu mere golden si migdale din: faina, unt, zhar, lamaie, ou, suc de mere, faina de migdale, migdale, mere, gem.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_golden_si_migdale

Pentru aluat:

  • 225 g făină
  • 125 g unt moale
  • 25 g zahăr
  • 1/2 lămâie
  • un gălbenuş
  • 2 linguri suc de mere

Pentru crema de umplut:

  • 80 g făină de migdale
  • 45 g migdale feliate
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahăr
  • 25 g făină
  • un ou plus un gălbenuş
  • 3-4 mere golden

Pentru servit:

  • puţin gem de caise, portocale sau lămâie

 

Mod de preparare:

Se amestecă şi apoi se toarnă sucul de mere. Se amestecă pentru a obţine un aluat omogen. Se presară făină pe masa de lucru şi se întinde aluatul în funcţie de dimensiunea tăvii de copt.

Se transferă în tava de copt având grijă ca aluatul să urce pe pereţii vasului. Se dă la frigider.

Se curăţă merele şi se taie în patru si apoi fiecare sfert se feliază fără a desprinde complet. Trebuie să arate ca un evantai.

Pentru crema de migdale se presează de suc jumătate de lămâie, care se bate uşor cu oul şi gălbenuşul. Migdalele feliate se mărunţesc cu un sucitor.

Se amestecă untul moale cu zahărul pentru a obţine o cremă spumoasă în care se adaugă ouăle bătute, migdalele uşor fărâmiţate şi cele două tipuri de făină.

Se întinde crema în forma de copt, peste aluat, egalizând-o. Se aşază merele deasupra cremei cu migdale.

Prăjitura se dă la cuptor pentru o oră. Imediat cum se scoate din cuptor, se unge cu gem încălzit.

Prajitura cu mere golden si migdale

Prajitura_cu_mere_golden_si_migdale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.