Prajitura cu mere si afine

Printeaza

Prajitura cu mere si afine din: faina, zahar, oua, ulei, praf de copt, sare, lapte, esenta de vanilie, mere, afine, zahar, unt, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_si_afine

  • 600 g făină
  • 300 g zahăr
  • 3 ouă mari
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 120 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 mere mari
  • 300 g afine proaspete sau congelate

Pentru decor:

  • 200 g zahăr
  • 60 g unt
  • 150 ml frişcă lichidă scorţişoară măcinată

Mod de preparare:

Dacă foloseşti afine proaspete, le speli şi le laşi să se scurgă în strecurătoare. Dacă întrebuinţezi afine congelate, le foloseşti fără să le dezgheţi. Mixezi ouăle împreună cu zahărul şi sarea, până se dizolvă zahărul.

Adaugi treptat uleiul, laptele, esenţa de vanilie, apoi făina cernută împreună cu praful de copt. Iîntr-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30×35 cm, tapetată cu hârtie de copt, torni jumătate din compoziţie, presari afinele spălate şi scurse, apoi le acoperi cu restul compoziţiei.

Aşezi deasupra felii de mere decojite, presari scorţişoara măcinată şi coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîn călzit, pentru aproximativ 45 de minute.

Caramelizezi zahărul la foc mic şi amesteci cu o lingură de lemn, începând din punctul în care îşi schimbă culoarea, până devine tot auriu şi se topeşte. Ai grijă să nu arzi zahărul, întrucât devine amărui.

Adaugi untul, amestecând continuu, până se topeşte, apoi torni frişca şi laşi să dea în câteva clocote. Iei vasul de pe foc şi laşi caramelul să se răcorească.

Scoţi prăjitura din cuptor şi întinzi uniform caramelul cald, pe suprafaţa prăjiturii abia scoase din cuptor.

Tai prăjitura în dreptunghiuri, după ce s-a răcit complet în tavă.

 

Prajitura cu mere si afine

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-mere-si-afine html

1 comentariu

  1. Tudorache Sofia

    Sunt gresite pe undeva cantitatile.Imi iese coca f. f. tare. 600 g de faina este enorm de mult.De fiecare data am aceeasi problema , trebuie sa schimb ceva

    Am facut de cateva ori prajitura cu mere si afine si de fiecare data am schimbat masurile: ceva e gresit . Cantitatea de faina e f mare sau e gresit in alta parte .Iese coca f f tare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.