Prajitura cu mere si bezea (varianta)
PrinteazaPrajitura cu mere si bezea din: oua, zahar, ulei, faina, lapte, praf de copt, margarina, mere.
Pentru blat:
- 6 gălbenuşuri
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri ulei
- 12 linguri făină
- 12 linguri lapte dulce pasteurizat
- 1/2 plic praf de copt
- câte 1 lingură margarină si făină pentru tavă
Pentru umplutura:
- 1 kg mere
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
Pentru bezea:
- 6 albuşuri
- 12 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, până obţii o cremă de un galben mai deschis, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Torni câte puţin ulei, ca la maioneză, mixând până la încorporarea fiecărei cantităţi. Va rezulta o cremă spumoasă, omogenă.
Adaugi praful de copt şi făina cernute împreună, alternând cu laptele rece şi omogenizezi.
Torni compoziţia într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm, în prealabil unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Coci blatul 15-20 de minute, la foc mediu.
Pentru umplutură, decojeşti merele, le dai pe răzătoarea mare şi le căleşti 5 minute, cu zahărul şi zahărul vanilinat, amestecând ca să mai scadă.
Pentru bezea, baţi albuşurile spumă tare cu ajutorul mixerului, până când se ţin de tel. Adaugi zahărul şi continui să mixezi până se dizolvă cristalele, formându-se o spumă cu aspect lucios.
Scoţi tava din cuptor şi, peste blatul pe jumătate copt, întinzi repede merele şi bezeaua şi continui coacerea la foc mic, pentru încă 15-20 de minute, până când bezeaua capătă o nuanţă gălbuie.
Prajitura cu mere si bezea
Pofta buna!