Prăjitură cu mere şi bezea
PrinteazaPrăjitură cu mere şi bezea
- 1 kg mere
- 6 ouă
- 500 g zahăr tos
- 300 g făină
- 6 linguri ulei
- 1/2 linguriţă de amoniac sau bicarbonat
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 linguriţă de otet
- scortisoară
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr tos, apoi adaugi, amestecând mereu, 8 linguri de apă rece, 6 linguri de ulei, 1/2 linguriţă de amoniac sau bicarbonat stins cu oţet sau zeamă de lămâie şi făină cât să se formeze o compoziţie ca de chec.
Torni apoi compoziţia în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, o dai la cuptor, la foc iute şi o coci pe jumătate, în acest timp, baţi albuşurile cu 300 g zahăr tos şi zahărul vanilat până obţii o bezea.
Cureţi apoi merele de coajă şi de sâmburi, le dai pe răzătoarea mare şi le căleşti fără zahăr, doar cu puţină scorţişoară. Scoţi tava de la cuptor când se rumeneşte blatul pe margine, întinzi merele uniform, apoi pui bezeaua şi dai prăjitura la cuptor, la foc mic.
O coci atât cât să se rumenească puţin bezeaua, dar să nu se întărească. Scoţi prăjitura din cuptor, o laşi să se răcească, apoi o tai în pătrate mai mici sau mai mari.
Prăjitură cu mere şi bezea
Pofta buna!