Prajitura cu mere si crema de lamaie
PrinteazaPrajitura cu mere si crema de lamaie din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt, lamaie, mere, budinca, lapte.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 80 g unt
- 120 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- coaja si 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
Pentru umplutură şi decor:
- 4- 5 mere
- zeamă de lămâie
- 1 plic praf pentru budincă cu gust de lămâie
- 400 ml lapte
- 4 linguri zahăr
- 100 g unt
- 2 linguri zahăr pudră cu gust de vanilie
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, adăugând zeama de lămâie. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, până se dizolvă. Adaugi coaja de lămâie, untul moale, apoi făina cernută împreună cu praful de copt. La sfârşit, încorporezi spuma de albuşuri şi amesteci uşor, de jos în sus, până la omogenizare.
Torni aluatul într-o tavă de 20×30 cm tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 20-25 de minute, până se rumeneşte uşor pe margini. Rece, îl tai pe orizontală, în două foi.
In timp ce se coace blatul, decojeşti merele şi le tai cubuleţe, îndepărtând casetele cu seminţe. Stropeşti cubuleţele cu zeamă de lămâie şi le căleşti într-un vas adânc, antiaderent, până se înmoaie. La sfârşit, presari 1 lingură de zahăr şi amesteci până se topeşte, formându-se puţin sos.
Prepari budinca de lămâie urmând indicaţiile de pe ambalaj şi folosind zahărul rămas şi laptele. Mixezi untul moale şi încorporezi budinca răcită, lingură cu lingură.
Intinzi uniform merele pe blat şi le acoperi cu crema de lămâie. Acoperi cu al doilea blat, pe care îl presezi uşor, pe toată suprafaţa. Păstrezi prăjitura 1 oră în frigider, apoi o tai în bucăţi şi o presari cu zahăr pudră.
Prajitura cu mere si crema de lamaie
Pofta buna!