Prăjitură cu mere şi dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura din: faina, apa, drojdie, otet, sare, dovleac, mere, zahar, unt, scortisoara, ulei, zahar vanilat.

Ingrediente aluat:Prăjitură cu mere şi dovleac

  • 600 g făină
  • 400 ml apă călduţă
  • 20 g drojdie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de oţet
  • un praf de sare

Ingrediente umplutură:

  • 2 felii de dovleac pentru plăcintă
  • 4-5 mere
  • 1 cană de zahăr
  • 100 g unt
  • 1 lingură scorţişoară măcinată
  • 100 ml ulei
  • 100 g de zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

In apa călduţă, dizolvi sarea, drojdia, oţetul şi uleiul, adaugi făina şi frămânţi un aluat elastic pe care îl laşi să se odihnească circa 20 de minute, acoperit cu un prosop de bumbac. Cureţi dovleacul de coajă, apoi îl dai prin râzătoa­re şi îl înmoi puţin în untul încins.

Cureţi merele de coajă, apoi le dai şi pe ele prin râzătoare, după care le amesteci cu dovleacul înmuiat. Adaugi zahărul şi scorţişoara.

Din aluatul crescut, întinzi foi potrivit de mari (te ajuţi de un sucitor) şi cât mai subţiri, pe care le ungi cu un strat subţire de umplutură, apoi le rulezi uşor.

Aşezi rulourile unul lângă altul, într-o tavă unsă cu puţin ulei. Deasupra, torni puţin ulei în fir subţire şi dai tava la cuptor până ce prăjitura se rumeneşte uşor.

Tai prăjitura în bucăţi mici, pătrate, pe care le pudrezi din abundenţă cu zahăr vanilat. Le laşi apoi să se răcească, le serveşti cu familia într-o zi de du­minică după-masa.

Prăjitură cu mere şi dovleac

Prăjitură cu mere şi dovleac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.