Prăjitură cu mere şi dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura din: faina, apa, drojdie, otet, sare, dovleac, mere, zahar, unt, scortisoara, ulei, zahar vanilat.
- 600 g făină
- 400 ml apă călduţă
- 20 g drojdie
- 2 linguri de ulei
- 1 lingură de oţet
- un praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 2 felii de dovleac pentru plăcintă
- 4-5 mere
- 1 cană de zahăr
- 100 g unt
- 1 lingură scorţişoară măcinată
- 100 ml ulei
- 100 g de zahăr pudră vanilat
In apa călduţă, dizolvi sarea, drojdia, oţetul şi uleiul, adaugi făina şi frămânţi un aluat elastic pe care îl laşi să se odihnească circa 20 de minute, acoperit cu un prosop de bumbac. Cureţi dovleacul de coajă, apoi îl dai prin râzătoare şi îl înmoi puţin în untul încins.
Cureţi merele de coajă, apoi le dai şi pe ele prin râzătoare, după care le amesteci cu dovleacul înmuiat. Adaugi zahărul şi scorţişoara.
Din aluatul crescut, întinzi foi potrivit de mari (te ajuţi de un sucitor) şi cât mai subţiri, pe care le ungi cu un strat subţire de umplutură, apoi le rulezi uşor.
Aşezi rulourile unul lângă altul, într-o tavă unsă cu puţin ulei. Deasupra, torni puţin ulei în fir subţire şi dai tava la cuptor până ce prăjitura se rumeneşte uşor.
Tai prăjitura în bucăţi mici, pătrate, pe care le pudrezi din abundenţă cu zahăr vanilat. Le laşi apoi să se răcească, le serveşti cu familia într-o zi de duminică după-masa.
Prăjitură cu mere şi dovleac
Pofta buna!