Prajitura cu mere si esenta de vanilie

Printeaza

Prajitura cu mere si esenta de vanilie din: unt, faina, ou, smantana, praf de copt, esenta de vanilie, mere, scortisoara, zahar.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_si_esenta_de_vanilie

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 50 g smântână
  • 1 plic praf
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1 praf de scorţişoară
  • 2 linguri zahăr
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Incorporezi făina amestecată cu praful de copt, smântână, oul, esenţa de vanilie şi sarea.

Frămânţi până obţii un aluat elastic şi nelipicios. Il împărţi în jumătate şi întinzi două foi.

Cureţi merele şi le dai prin râzătoare. Le amesteci cu zahărul şi scorţişoara şi le ţii pe foc până se evaporă sucul. Pui prima foaie de aluat într-o tavă tapetată, întinzi umplutura şi aşezi a doua foaie.

Dai prăjitura la cuptor până se rumeneşte şi, după ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.

Prajitura cu mere si esenta de vanilie

Prajitura_cu_mere_si_esenta_de_vanilie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.