Prajitura cu mere si esenta de vanilie
PrinteazaPrajitura cu mere si esenta de vanilie din: unt, faina, ou, smantana, praf de copt, esenta de vanilie, mere, scortisoara, zahar.
Pentru aluat:
- 200 g unt
- 500 g făină
- 1 ou
- 50 g smântână
- 1 plic praf
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru umplutura:
- 1 kg mere
- 1 praf de scorţişoară
- 2 linguri zahăr
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Incorporezi făina amestecată cu praful de copt, smântână, oul, esenţa de vanilie şi sarea.
Frămânţi până obţii un aluat elastic şi nelipicios. Il împărţi în jumătate şi întinzi două foi.
Cureţi merele şi le dai prin râzătoare. Le amesteci cu zahărul şi scorţişoara şi le ţii pe foc până se evaporă sucul. Pui prima foaie de aluat într-o tavă tapetată, întinzi umplutura şi aşezi a doua foaie.
Dai prăjitura la cuptor până se rumeneşte şi, după ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.
Prajitura cu mere si esenta de vanilie
Pofta buna!