Prajitura cu mere si glazura de cacao
PrinteazaO reteta de prajitura cu mere, faina, zahar pudra, nuca, cacao, margarina, bicarbonat si otet.
Ingrediente:
- 1 cană (de 250 g) făină
- 1 cană zahăr pudră
- 1 cană mere rase
- 1/2 cană nucă tăiată
- 1 linguriţă bicarbonat
- oţet
Ingrediente glazură:
- 100 ml apă
- 50 g cacao
- 50 g zahăr
- 50 g margarină
Mod de preparare:
Amesteci merele rase cu zahărul, făina, nuca şi bicarbonatul stins cu oţet şi torni compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină.
Coci prăjitura la foc potrivit 30 de minute. în acest timp pregăteşti glazura: Freci margarina cu zahărul, adaugi cacaua şi apa şi le fierbi pe toate pe foc mic 5-10 minute.
Torni glazura peste prăjitura gata coaptă, o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţi.
Pofta buna!