Prajitura cu mere si glazura
PrinteazaPrajitura cu mere si glazura din: unt, smantana, bicarbonat, rom, faina, margarina, mere, zahar, scortisoara, gris, cacao.
Pentru aluat:
- 250 g unt sau margarina
- 150 g smântână
- 1 linguriţă bicarbonat
- câte 1 fiolă esenţă de rom şi vanilie
- zeama de la 1 lămâie
- circa 900 g făină
- 1 lingură margarină pentru tavă
Pentru umplutura:
- 1 1/2 kg mere
- 6 linguri zahăr
- 2 linguriţe scorţişoară
- 3 linguriţe gris
Pentru glazură:
- 50 g cacao
- 2 linguri margarină
- 1 ceaşcă zahăr
- 50 ml apă
Mod de preparare:
Amesteci margarina cu smântână, esenţele şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Faci un aluat omogen, potrivit de tare, pe care îl păstrezi în frigider până pregăteşti umplutura.
Speli merele şi le dai pe râzătoare, după care le amesteci cu 6 linguri de zahăr şi scorţişoară.
Pe masa presărată cu făină, întinzi 2 foi de aluat, de dimensiunea tăvii (30×40 cm). Aşezi prima foaie în tava unsă cu margarină, presari grişul şi acoperi cu foaia rămasă, pe care o înţepi în câteva locuri, cu furculiţa.
Coci plăcinta la foc mediu, până se rumeneşte.
Fierbi ingredientele pentru glazură şi, când plăcinta s-a răcit, întinzi uniform glazura caldă. O porţionezi după ce s-a întărit în frigider.
Prajitura cu mere si glazura
Pofta buna!