Prajitura cu mere si mac
PrinteazaPrajitura cu mere si mac din: oua, zahar, unt, faina, mac, praf de copt, esenta de vanilie, sare, mere, scortisoara, stafide, margarina, lapte.
Pentru blat:
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g unt
- 180 g făină
- 50 g mac
- 1 linguriţă praf de copt
- esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
Pentru merele călite:
- 1 kg mere
- 100 g zahăr
- unt
- 1 linguriţă scorţişoară
- stafide
Pentru aluatul de deasupra:
- 200 g făină
- 125 g margarină
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 50 ml lapte
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Mixezi untul cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi esenţa de vanilie. Baţi albuşurile spumă cu sarea, apoi le încorporezi încet în amestecul cu ouă.
Adaugi făina, praful de copt şi macul şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute, la foc mediu.
Cureţi merele de coajă, le tai în bucăţi mici şi le căleşti puţin în unt cu zahărul, scorţişoara şi stafidele. Pui peste prăjitură merele călite cu 10 minute înainte de a o scoate din cuptor.
Prepari un aluat din făină, sare, margarină, zahăr şi lapte, apoi îl dai la congelator 30 de minute. Razi aluatul rece, îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor până se rumeneşte.
Il amesteci după ce s-a răcit cu zahărul pudră şi decorezi prăjitura.
Prajitura cu mere si mac
Pofta buna!