Prajitura cu mere si migdale
PrinteazaIngrediente:
Pentru aluat
- 250 ml lapte
- 60 g unt
- 1 mar mic
- 500 g faina
- 1 pachetel drojdie uscata
- 50 g zahar
- 1 varf de sare
Pentru strat:
- 50 g unt
- 5 linguri zahar
- 100 ml frisca
- 4 linguri miere
- 300 g fulgi de migdale
Umplutura:
- 1 kg mere
- 1 lingura un topit
- 1 pachet budinca de vanilie
- 2 linguri zahar
- 500 ml lapte
- 250 g unt moale
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Incalziti laptele si topiti acolo untul. Curatati marul, indepartati-i semintele si radeti-le. Amestecati faina si drojdia. Adaugati zaharul, sarea, merele rase si amestecul de lapte si unt.
Framantati totul intr-un aluat omogen. Acoperiti-l si lasati-l sa creasca pana cand isi mareste volumul. Framantati aluatul, intindeti-l pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si lasati-l sa creasca din nou alte 30 de minute, incingeti cuptorul la 200°C.
Pentru strat, fierbeti untul, zaharul, frisca si mierea, apoi incorporati migdalele. Lasati apoi amestecul sa se raceasca putin si intindeti-l peste aluat. Coaceti prajitura circa 20 de minute.
Pregatiti merele, apoi taiati-le felii. Caliti-le 3 minute in untul topit. Pregatiti budinca impreuna cu zaharul, laptele, conform instructiunilpr de pe pachet, apoi lasati-o sa se raceasca.
Bateti spuma untul moale si incorporati budinca si mierea, cate o lingura, una dupa alta. Taiati blatul in patru si apoi fiecare bucati taiati-o orizontal.
Intindeti crema de vanilie pe partea de dedesubt, apoi asezati feliile de mere. Asezati si partea de sus a aluatului, presati si taiati fiecare din cele 4 bucati in alte 6 bucatele.
Prajitura cu mere si migdale
Pofta buna!