Prajitura cu mere si nuca
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, zahar, faina, bicarbonat, nuca macinata, margarina, apa, zahar si cacao.
- 2 căni mere rase
- 2 căni zahăr
- 2 căni făină
- 1 lingură bicarbonat
- 1 ceaşcă nucă măcinată (facultativ)
- margarina pentru uns tava
Ingrediente sirop:
- 30 linguri apă
- 30 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- 2 linguri margarină
Mod de preparare:
Fierbi ingredientele pentru siirop la foc mic timp de 10 minute. Merele date prin răzătcoarea mare le freci cu zahărul, adaugi bicarbonatul stins, făină şi omogenizezi bine.
Pui compoziţia într-o tavă umsă cu margarină şi pudrată cu multă făină. Laşi prăjittura în cuptor până capătă culoarea arămie. Scoţi prăjitura, o porţionezi orni sosul de cacao. Laşi la rece 2-3 ore.
Pofta buna!