Prajitura cu mere si pere

Printeaza

Prajitura cu mere si pere din: faina, margarina, zahar, ou, sare, zahar vanilat, apa rece, otet, mere, pere, biscuiti cu cacao, margarina, gris, scortisoara, cuisoare, prune, piersici.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_si_pere

pentru foi:

  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3 linguri apa rece
  • 1 lingura otet

pentru umplutura:

  • 500 g mere rase
  • 500 g pere rase
  • 200 g biscuiti cu cacao
  • 50 g margarina
  • 1-2 linguri gris (optional)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2-3 cuisoare
  • 10 prune
  • 10 piersici

 

Mod de preparare:

Merele şi perele rase le dunstui împreună cu margarina şi zahărul, până se înmoaie. Dacă trebuie, adaugi 1 -2 linguri de griş. La urmă presari scorţişoara. Dai la rece.

Pregăteşti foile aşa: Freci bine făina cu margarina, pui apa, oţetul, oul, sarea, zahărul, zahărul vanilat şi frămânţi un aluat pe care-l laşi la rece 30 de minute. Intre timp, speli prunele şi piersicile şi le tai sferturi.

Impărţi aluatul în două, aşezi o foaie în tavă, peste care pui jumătate din amestecul de mere. Peste ele aranjezi un rând de biscuiţi, apoi sferturile de prune şi piersici intercalate. Acoperi din nou cu biscuiţi, pui restul de mere şi întinzi cea de-a doua foaie peste umplutura de mere.

Inţepi foaia cu o furculiţă, din loc în loc. Coci aproximativ 45 de minute. Macini 2 linguri zahăr cu 2-3 cuişoare, pe care le presari peste prăjitura călduţă. Nu o porţionezi decât după ce s;a răcit bine, cu un cuţit foarte bine ascuţit.

Prajitura cu mere si pere

Prajitura_cu_mere_si_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.