Prajitura cu mere si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu mere si scortisoara
Ingrediente:
- 15 linguri de faina alba
- 1 pachet margarina
- 1 ou
- 3 linguri de smantana
- 3 linguri de zahar
- 1-2 kg mere
- scortisoara
Mod de preparare:
Framanta cu mana 10 linguri de faina, oul, smantana sj 1/3 din margarina si intinde o foaie. Separat, amesteca 5 linguri de faina si 2/3 din margarina. Acest amestec intinde-l pe foaia pe are ai pregatit-o si ruleaza.
Se obtine un sul, care se invarte in forma de melc care se taie in 2 bucati (pe diametru). Din fiecare bucata obtinuta se intinde cate o foaie, dupa marimea tavii in care se coace.
Se asaza prima foaie in tava cu ajutorul sucitorului, se pun peste ea merele taiate rondele subtiri (asa crude cum sunt si, bineintiales, fara casuta cu samburi), zaharul si scortisoara.
Se asaza apoi a doua foaie, se prind bine cele doua foi intre ele pe margine, strangandu-le cu degetele, pentru a nu iesi siropul si se inteapa cu furculita.
Se pune prajitura la cuptor 30-40 de minute si e gata. In loc de mere se poate umple cu carne sau ciuperci.
Prajitura cu mere si scortisoara
Pofta buna!
Imi place sa fac prajituri cu scortisoara, ofera o aroma placuta. Doar sa fie folosita in cantitati mici.