Prajitura cu mere si sos de cacao
PrinteazaPrajitura cu mere si sos de cacao din: mere, zahar, faina, nuca, praf de copt, bicarbonat, ulei, zeama de lamaie, scortisoara, margarina, cacao.
- 2 ceşti mere rase
- 2 ceşti zahăr
- 2 căni făină
- 1 cană nucă măcinată
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură bicarbonat
- 1 linguriţa zeamă de lămâie
- zeama de la 1 portocală
- 50 ml ulei
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Pentru sos:
- 2 căni zahăr
- 2 căni apă
- 100 g margarină
- 6 linguri cacao
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o ceaşcă de 150 ml şi o cană de 250 ml. Amesteci foarte bine merele rase cu zahărul.
Adaugi pe rând bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, nuca măcinată, scorţişoara, zeama ae portocală, uleiul şi făina jcernută împreună cu praful de copt.
Torni compoziţia rezultată într-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Coci prăjitura la foc mediu, până prinde o culoare aurie.
Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit complet în tavă.
Pentru sos, fierbi toate ingredientele pentru 10 minute, la foc mediu. Torni sosul călduţ peste bucăţile de prăjitură si le păstrezi la rece 1 oră, înainte de a le consuma.
Prajitura cu mere si sos de cacao
Pofta buna!