Prajitura cu mere, vanilie si sirop de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu mere, vanilie si sirop de ciocolata din: ouă, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, mere, unt, apă, cacao, esenţă de rom.

Prajitura_cu_mere_vanilie_si_sirop_de_ciocolata

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 fiolă esenţă de variilie
  • 6-7 mere
  • câtej 2 linguri de unt si făină, pentru tavă

Pentru sirop:

  • 3-4 linguri zahăr
  • 1 pahar apă
  • 2-3 linguri cacao
  • 25 g unt
  • 1/2 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare:

Speli merele, le cureţi de coajă şi de cotoare şi le tai în felii, pe care le treci apoi prin făină. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu 150 g za­hăr.

Baţi spumă albuşurile, cu za­hărul rămas. In bezeaua obţinută, adaugi treptat gălbenuşurile cu zahărul, esenţa şi făina rămasă, cernută împreună cu praful de copt şi amesteci de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă cu di­mensiunile de 30 x 40 cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină, iar deasupra aşezi merele.

Coci pră­jitura în cuptorul preîncălzit, pen­tru 20-25 de minute, până când prăjitura s-a rumenit deasupra. Scoţi tava, laşi prăjitura să se ră­cească şi o tai în bucăţi.

Pentru a obţine siropul de ciocolată, fierbi în câteva clocote zahărul cu apa şi cacaua. După ce ai stins focul, adauai esenţa si untul.

Torni siropul fierbinte peste prajitura calda si o lasi sa se insiropeze timp de cateva ore.

Prajitura cu mere, vanilie si sirop de ciocolata

Prajitura_cu_mere_vanilie_si_sirop_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.