Prajitura cu miere de salcam
PrinteazaPrajitura cu miere de salcam din: zahar, miere, oua, faina, unt, lapte, praf de copt.
- 300 g zahăr
- 100 g miere
- 2 ouă
- 500 g făină
- 1 lingură cu unt
- 1 lămâie
- 1 pahar cu lapte
- 1 praf de copt
- 1/2 linguriţă cu sare
- 2 linguri cu zahăr farin
Mod de preparare:
Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile într-un castron mare, punem peste acestea mierea şi frecăm energic cu lingura de lemn. Peste amestec punem zahărul în porţii mici, continuăm să frecăm amestecul pentru omogenizare.
Punem peste crema obţinută 1 pahar cu faină, amestecăm, punem albuşurile bătute spumă, zeama de la o lămâie şi puţină răzătură de lămâie, apoi amoniacul stins cu zeamă de lămâie.
Adăugăm restul de faină şi turnăm încet lapte dulce (sau iaurt, smântână, chefir), frământăm un aluat ferm, pe care-1 împărţim în două bile mari.
Intindem foaie din fiecare bilă de aluat, tăiem forme diferite şi coacem prăjiturile pe tava unsă cu unt timp de 20-25 minute.
Le scoatem pe platou si le pudrăm cu zahăr farin.
Pofta buna!