Prajitura cu miere, lamai si nuci
PrinteazaPrajitura cu miere, lamai si nuci
- 4 albuşuri
- 200g zahăr
- 150g nuci zdrobite
- 6 ml frişcă
- 100g miere de albine
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Se pregătesc 3 tăvi rotunde cu diametrul de 23cm, se ung cu unt şi se tapetează cu hârtie specială pentru copt.
Se bat albuşurile până când se formează o spumă consistentă, care se ţine bine de tel.
Se adaugă treptat câte o lingură de zahăr şi apoi se bat iar albuşurile, pentru ca spuma să se păstreze tare. Compoziţia de bezea obţinută se împarte în cele 3 tăvi, în mod egal.
Se întinde pe toată suprafaţa tăvilor şi se pun foile la copt. Se ţin în cuptorul încălzit dinainte, la foc mic, până când se întăresc, apoi se scot din cuptor şi se desprind de pe hârtia de copt.
Ca să nu se îngălbenească foile, la 20 de minute după ce au fost băgate la copt, se pune hârtie deasupra lor.
Se lasă foile să se răcească. Se pune o foaie pe un platou.
Deasupra ei se întinde un strat de miere de albine amestecată cu zeama de la cele 2 lămâi.
Pofta buna!
O prajitura simpla si buna!