Prajitura cu miere si alune

Printeaza

 Prajitura cu miere si alune

Ingrediente:Prajitura cu miere si alune

  • 1 cană miere
  • 1 cană unt
  • 1cană vin roşu sec
  • 2 ouă
  • 3 căni făină
  • 2 linguriţe rase bi­carbonat
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă pulbere de enibahar
  • 1 linguriţă pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriţă sare
  • 1cană alune zdrobite

 

Mod de preparare:

Se amestecă mierea, untul, vinul şi ouăle, bătând amestecul cu un tel sau mixer, până la omogeniza­rea deplină.

Separat, se amestecă bine făina, bicarbonatul, coaja de lămâie, condimentele şi sarea. Se adaugă ingredientele uscate la amestecul cu miere şi se bate bine amestecul pentru omogenizare.

Se adaugă în acest amestec alunele. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Se coace compoziţia timp de 35-40 de minute la foc potrivit, până când se întăreşte şi mijlocul.

Se lasă să se răcească 15 minute în tavă, apoi se scoate pe un platou. înainte de a se tăia, se unge pe deasupra cu miere amestecată cu vin.

 

Pofta buan!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.