Prajitura cu miere si lamaie
PrinteazaPrajitura cu miere si lamaie din: miere, oua, bicarbonat, faina, zeama de lamaie, sare, scortisoara, galbenusuri, lapte, unt, zahar vanilat.
- 300 g miere
- 2 ouă
- o linguriţă bicarbonat
- 500 g făină
- o linguriţă zeamă de lămâie
- un praf sare
- o linguriţă scorţişoară
Pentru cremă:
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri făină
- 250 ml lapte
- 200 g miere
- zeama de la 1-2 lămâi
- 400 g unt
- un plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se pune mierea uşor încălzită într-un bol şi se amestecă cu ouăle, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, sarea, scorţişoara si făina cernută. Se formează un aluat care se lasă 3-4 ore, la temperatura camerei.
Intre timp, se freacă gălbenuşurile cu mierea, se adaugă făina si laptele cald şi se pun la foc, amestecând continuu, până când compoziţia începe să se îngroaşe. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se freacă separat untul, apoi se amestecă cu crema răcită. La sfârşit, se adaugă vanilia şi zeama de lămâie strecurată.
Aluatul se împarte în patru părţi egale, din fiecare întinzându-se câte o foaie subţire, care se coace pe rând, pe fundul unei tăvi dreptunghiulare. Foile coapte se scot din tavă si se lasă să se răcorească. Se umplu cu cremă si se serveşte pudrată cu zahăr.
Prajitura cu miere si lamaie
Pofta buna!