Prajitura cu miere si nuci

Printeaza

 Prajitura cu miere si nuci

Ingrediente foaie:Prajitura cu miere si nuci

  • 5 ouă
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 cană miere
  • 1 cană zahăr tos
  • făină

Ingrediente crema: 1 cană smântână mai grasă ,1 cană zahăr, 1 cană nuci zdrobite ,250g unt,50g

zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Se frământă bine ingredientele pentru foi. Se pune atâta făină câtă este necesară pentru a obţine o compoziţie mai tare.

Se împarte compoziţia în patru şi din fiecare bucată se întinde câte o foaie care se coace pe dosul tăvii. Foile se lasă la răcit.

Se prepară crema astfel se freacă bine untul cu zahărul şi vanilia până când se dizolvă tot zahărul.

Se adaugă smântână şi nucile. Crema trebuie să fie suficient de bine legată. Dacă este prea subţire, se mai poate adăuga nucă zdrobită.

Cu această cremă se umplu foile reci şi se lasă câteva ore prăjitura la rece.

Se taie apoi în romburi şi se pudrează cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pur si simplu delicioasa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.