Prajitura cu miere si nuci
PrinteazaPrajitura cu miere si nuci
- 5 ouă
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 cană miere
- 1 cană zahăr tos
- făină
Ingrediente crema: 1 cană smântână mai grasă ,1 cană zahăr, 1 cană nuci zdrobite ,250g unt,50g
zahar vanilat
Mod de preparare:
Se frământă bine ingredientele pentru foi. Se pune atâta făină câtă este necesară pentru a obţine o compoziţie mai tare.
Se împarte compoziţia în patru şi din fiecare bucată se întinde câte o foaie care se coace pe dosul tăvii. Foile se lasă la răcit.
Se prepară crema astfel se freacă bine untul cu zahărul şi vanilia până când se dizolvă tot zahărul.
Se adaugă smântână şi nucile. Crema trebuie să fie suficient de bine legată. Dacă este prea subţire, se mai poate adăuga nucă zdrobită.
Cu această cremă se umplu foile reci şi se lasă câteva ore prăjitura la rece.
Se taie apoi în romburi şi se pudrează cu zahăr vanilat.
Pofta buna!
Pur si simplu delicioasa!