Prajitura cu miez de nuca si merisoare
PrinteazaPrajitura cu miez de nuca si merisoare din: faina integrala de grau, faina, praf de copt, zahar brun, margarina, sirop de artar, ou, ulei de migdale, margarina, zahar brun, miez de nuca, merisoare.
Ingrediente:
aluat:
- 120 g faina integrala de grau
- 120 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 60 g zahar brun
- 120 g margarina
- 2 linguri sirop de artar
- 1 ou
- 1 lingura ulei de migdale
topping:
- 60 g margarina
- 50 g zahar brun
- 1 lingura sirop de artar
- 4 linguri frisca lichida
- 300 g miez de nuca tocat mare
- 100 g merisoare tocate (sau coacaze)
Mod de preparare:
Amestecaţi făina şi praful de copt, adăugaţi restul ingredientelor pentru aluat şi frământaţi cu mixerul un aluat omogen. Infăşuraţi-l într-o folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la rece. Preîncălziţi cuptorul la 170°C.
Impărţiţi aluatul în două bucăţi şi rulaţi-le în fâşii groase de 1/2 cm de cca. 12 x 30 cm. Coaceţi-le cca. 8 minute pe o hârtie de copt.
Pentru topping încălziţi margarina, zahărul şi siropul de arţar, până când acest amestec capătă o culoare maronie. Adăugaţi frişca lichidă şi amestecaţi bine. Incorporaţi miezul de nucă şi merişoarele şi daţi o dată în clocot.
Intindeţi amestecul cu grijă peste cele două fâşii de aluat şi coaceţi-le alte 15 minute. Lăsaţi-le apoi să se răcească cca. 10 minute. Tăiaţi fâşiile pe lung în jumătate şi tăiaţi-le pe fiecare în câte 7 dreptunghiuri mici.
Prajitura cu miez de nuca si merisoare
Poftă bună!