Prajitura cu miez de nuca si merisoare

Printeaza

Prajitura cu miez de nuca si merisoare din: faina integrala de grau, faina, praf de copt, zahar brun, margarina, sirop de artar, ou, ulei de migdale, margarina, zahar brun, miez de nuca, merisoare.

Ingrediente:Prajitura_cu_miez_de_nuca_si_merisoare

aluat:

  • 120 g faina integrala de grau
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g zahar brun
  • 120 g margarina
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de migdale

topping:

  • 60 g margarina
  • 50 g zahar brun
  • 1 lingura sirop de artar
  • 4 linguri frisca lichida
  • 300 g miez de nuca tocat mare
  • 100 g merisoare tocate (sau coacaze)

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina şi praful de copt, adă­ugaţi restul ingredientelor pentru aluat şi frământaţi cu mixerul un aluat omogen. Infăşuraţi-l într-o folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la rece. Preîncălziţi cuptorul la 170°C.

Impărţiţi aluatul în două bucăţi şi rulaţi-le în fâşii groase de 1/2 cm de cca. 12 x 30 cm. Coaceţi-le cca. 8 minute pe o hârtie de copt.

Pentru topping încălziţi margarina, zahărul şi siropul de arţar, până când acest amestec capătă o culoare maronie. Adăugaţi frişca lichidă şi ameste­caţi bine. Incorporaţi miezul de nucă şi merişoarele şi daţi o dată în clocot.

Intindeţi amestecul cu grijă pes­te cele două fâşii de aluat şi coaceţi-le alte 15 minu­te. Lăsaţi-le apoi să se răcească cca. 10 minute. Tă­iaţi fâşiile pe lung în jumătate şi tăiaţi-le pe fiecare în câte 7 dreptunghiuri mici.

Prajitura cu miez de nuca si merisoare

Prajitura_cu_miez_de_nuca_si_merisoare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.