Prajitura cu migdale sau nuci

Printeaza

 Prajitura cu migdale sau nuci

Ingrediente:Prajitura cu migdale sau nuci

  • 180g unt
  • 8 ouă
  • 180g zahăr pudră
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 200g ciocolată menaj
  • 250g migdale sau nuci

Ingrediente ornat: 100g dulceaţă de coacăze,l00g ciocolată menaj,150g migdale

 

Mod de preparare:

Se freacă untul spumă, se adaugă gălbenuşurile, zahărul pudră, vanilia şi se amestecă timp de o jumătate de oră, apoi se adaugă ciocolata rasă, fiartă puţin în 4 linguri apă, şi 250g migdale sau nuci tăiate mărunt.

Se încorporează spuma obţinută din baterea celor 8 albuşuri. Se unge o formă de cozonac cu unt, se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia în ea şi se coace la foc potrivit.

Când este coaptă, se scoate pe un platou şi, după ce s- a răcit de tot, se toarnă deasupra ei ciocolată topită, peste care se presară migdale.

Pe fiecare felie de prăjitură se pune puţină dulceaţă de coacăze.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.