Prajitura cu migdale sau nuci
PrinteazaPrajitura cu migdale sau nuci
- 180g unt
- 8 ouă
- 180g zahăr pudră
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 200g ciocolată menaj
- 250g migdale sau nuci
Ingrediente ornat: 100g dulceaţă de coacăze,l00g ciocolată menaj,150g migdale
Mod de preparare:
Se freacă untul spumă, se adaugă gălbenuşurile, zahărul pudră, vanilia şi se amestecă timp de o jumătate de oră, apoi se adaugă ciocolata rasă, fiartă puţin în 4 linguri apă, şi 250g migdale sau nuci tăiate mărunt.
Se încorporează spuma obţinută din baterea celor 8 albuşuri. Se unge o formă de cozonac cu unt, se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia în ea şi se coace la foc potrivit.
Când este coaptă, se scoate pe un platou şi, după ce s- a răcit de tot, se toarnă deasupra ei ciocolată topită, peste care se presară migdale.
Pe fiecare felie de prăjitură se pune puţină dulceaţă de coacăze.
Pofta buna!