Prajitura cu migdale si castane
PrinteazaPrajitura cu migdale si castane din: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra.
- 200 ml lapte dulce
- 50 g unt
- 400 g făină
- 60 g zahăr tos
- 7 g drojdie uscata
- un ou
- un vârf de linguriţă de sare
- 200 g piure de castane
- 100 g castane fierte
- două pliculeţe zahăr vanilat
- migdale
- zahăr pudra
Mod de preparare:
Intr-un ibric se topeşte untul, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă drojdia, zahărul tos, zahărul vanilat, oul şi sarea. Se amestecă bine cu un tel, se adaugă făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează cercuri cu o cană, se pune piure de castane la mijloc şi castane fierte tocate.
Se acoperă cu alt cerc se presează marginile şi se aşază p o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul incins se coc la foc potrivit până devin aurii.
Se scot din tavă, se presar zahăr pudră şi se servesc calde.
Pofta buna!