Prajitura cu migdale si castane

Printeaza

Prajitura cu migdale si castane din: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura cu migdale si castane

  • 200 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 400 g făină
  • 60 g zahăr tos
  • 7 g drojdie uscata
  • un ou
  • un vârf de linguriţă de sare
  • 200 g piure de castane
  • 100 g castane fierte
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • migdale
  • zahăr pudra

Mod de preparare:

Intr-un ibric se topeşte untul, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă drojdia, zahărul tos, zahărul vanilat, oul şi sarea. Se amestecă bine cu un tel, se adaugă făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decu­pează cercuri cu o cană, se pune piure de castane la mijloc şi castane fierte tocate.

Se acoperă cu alt cerc se presează marginile şi se aşază p o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul incins se coc la foc potrivit până devin aurii.

Se scot din tavă, se presar zahăr pudră şi se servesc calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.