Prajitura cu morcov si fructe in amestec

Printeaza

Prajitura cu morcov si fructe in amestec din: morcovi tineri, mere, pere, portocale, zahar, gris, gem de prunde, zahar pudra, sare, ulei, faina.

Ingrediente:Prajitura cu morcov si fructe in amestec

  • 1/2 kg morcovi tineri
  • 2 mere
  • 2 pere
  • 2 portocale
  • 4-5 linguri cu zahăr
  • 4 linguri cu griş
  • 1 cană cu gem de prune sau de caise
  • 2 linguri cu zahăr pudră
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 lingură cu ulei
  • făină

 

Mod de preparare:

Răzuiţi coaja morcovilor cu lama zimţată a unui cuţit, spălaţi ţi tăiaţi-i felii groase de 1-2 cm. Puneţi să fiarbă într-un vas smălţuit cu apă caldă cât să-i acopere. Fierb timp de 20 min.

Scoateţi morcovii într-o farfurie, iar în zeama lor adăugaţi: 4 linguri cu zahăr tos, 1/2 li nguriţă cu sare şi grişul în ploaie. Amestecaţi. Faceţi focul mic şi fierbeţi 10 min girişul amestecând fără întrerupere în vas.

Curăţaţi fructele de coajă şi seminţe, tăiaţi-le cuburi mici, amestecaţi cu grişul. Tot acum amestecaţi şi feliile de morcovi. Răciţi 1/4 oră.

Ungeţi cu unt o tavă de teflon sau de sticlă termorezistentă, pudraţi cu faină, răsturnaţii amestecul de griş, morcovi şi fructe. Puneţi tava în cuptorul cald pentru 1/2 oră. Lucraţi la foc potrivit.

Când prăjitura s-a rumenit, întindeţi pe toată suprafaţa tăvii gemul de prune sau de caise. Scoateţi tava din cuptor.

Serviţi prăjitura tăiată felii mari, pudrate cu zahăr pudră. Este bună numai rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.