Prajitura cu morcov si fructe in amestec
PrinteazaPrajitura cu morcov si fructe in amestec din: morcovi tineri, mere, pere, portocale, zahar, gris, gem de prunde, zahar pudra, sare, ulei, faina.
- 1/2 kg morcovi tineri
- 2 mere
- 2 pere
- 2 portocale
- 4-5 linguri cu zahăr
- 4 linguri cu griş
- 1 cană cu gem de prune sau de caise
- 2 linguri cu zahăr pudră
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 lingură cu ulei
- făină
Mod de preparare:
Răzuiţi coaja morcovilor cu lama zimţată a unui cuţit, spălaţi ţi tăiaţi-i felii groase de 1-2 cm. Puneţi să fiarbă într-un vas smălţuit cu apă caldă cât să-i acopere. Fierb timp de 20 min.
Scoateţi morcovii într-o farfurie, iar în zeama lor adăugaţi: 4 linguri cu zahăr tos, 1/2 li nguriţă cu sare şi grişul în ploaie. Amestecaţi. Faceţi focul mic şi fierbeţi 10 min girişul amestecând fără întrerupere în vas.
Curăţaţi fructele de coajă şi seminţe, tăiaţi-le cuburi mici, amestecaţi cu grişul. Tot acum amestecaţi şi feliile de morcovi. Răciţi 1/4 oră.
Ungeţi cu unt o tavă de teflon sau de sticlă termorezistentă, pudraţi cu faină, răsturnaţii amestecul de griş, morcovi şi fructe. Puneţi tava în cuptorul cald pentru 1/2 oră. Lucraţi la foc potrivit.
Când prăjitura s-a rumenit, întindeţi pe toată suprafaţa tăvii gemul de prune sau de caise. Scoateţi tava din cuptor.
Serviţi prăjitura tăiată felii mari, pudrate cu zahăr pudră. Este bună numai rece.
Pofta buna!