Prajitura cu morcov si migdale

Printeaza

Prajitura cu morcov si migdale din: morcovi, migdale, oua, unt, portocala, praf de copt, faina, miere, smantana, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura cu morcov si migdale

  • 3 morcovi
  • 150 g migdale
  • 4 ouă
  • 125 g unt
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 300 g făină
  • 2 linguri miere
  • 150 g smântână

Pentru decor:

  • 300 g zahăr pudră
  • suc de portocale

 

Mod de preparare:

In robotul de bucătărie zdrobeşti morcovii, curăţaţi în prealabil, cu migdalele. Separat, baţi untul cu mierea, apoi adaugi ouăle şi smântână. Amesteci făina cu praful de copt, după care le încorporezi
în compoziţia de unt.

In aluatul obţinut adaugi morcovii cu migdalele şi coaja rasă de portocală. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor o oră, până trece testul scobitorii.

Pentru glazură, peste zahărul pudră torni treptat suc de portocale şi amesteci continuu până obţii o compoziţie cremoasă.

Când prăjitura s-a răcit, o acoperi cu glazură şi o dai la frigider o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.