Prajitura cu morcov si migdale
PrinteazaPrajitura cu morcov si migdale din: morcovi, migdale, oua, unt, portocala, praf de copt, faina, miere, smantana, zahar pudra.
- 3 morcovi
- 150 g migdale
- 4 ouă
- 125 g unt
- coaja rasă de la 1 portocală
- 1 linguriţă praf de copt
- 300 g făină
- 2 linguri miere
- 150 g smântână
Pentru decor:
- 300 g zahăr pudră
- suc de portocale
Mod de preparare:
In robotul de bucătărie zdrobeşti morcovii, curăţaţi în prealabil, cu migdalele. Separat, baţi untul cu mierea, apoi adaugi ouăle şi smântână. Amesteci făina cu praful de copt, după care le încorporezi
în compoziţia de unt.
In aluatul obţinut adaugi morcovii cu migdalele şi coaja rasă de portocală. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor o oră, până trece testul scobitorii.
Pentru glazură, peste zahărul pudră torni treptat suc de portocale şi amesteci continuu până obţii o compoziţie cremoasă.
Când prăjitura s-a răcit, o acoperi cu glazură şi o dai la frigider o oră.
Pofta buna!