Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu morcovi si glazura de ciocolata din: oua, morcovi, faina, ulei, zahar, praf de copt, nucsoara, scortisoara, vanilie, nuci, sare, ciocolata.
- 2 ouă mari
- 2 morcovi medii
- 1 cană făină albă
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 1/2 lingură praf de copt
- 1/4 linguriţă nucşoară rasă
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 3 linguri nuci măcinate
- 1/2 linguriţă sare
- 1 plic glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 4. Ungeţi cu ulei o cratiţă.
Curăţaţi şi radeţi mare morcovii. Amestecaţi-i cu gălbenuşurile, sarea şi uleiul, procesaţi cu blenderul până ce se mărunţesc bine morcovii.
Adăugaţi zahărul şi bateţi cu mixerul 3-4 minute.
Turnaţi compoziţia peste făina cernută împreună cu praful de copt, adăugaţi mirodeniile şi bateţi cu lingura doar cât să se omogenizeze.
Separat, bateţi albuşurile spumă tare, apoi încorporaţi-le în aluat, amestecând uşor cu telul. Turnaţi aluatul în cratiţă, lăsaţi-1 la copt cca 45 min, până iese curată scobitoarea.
Scoateţi-l din cuptor, lăsaţi-l 15 min, apoi scoateţi-l din formă şi lăsaţi-l să se răcească.
Pregătiţi glazura conform indicaţiilor de pe ambalaj, turnaţi-o peste prăjitura răcită.
Pofta buna!