Prajitura cu morcovi si mascarpone
PrinteazaPrajitura cu morcovi si mascarpone din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, morcov, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, frisca, gelatina, lamaie, bomboane.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr tos
- 200 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 120 g morcov ras
- 1 plic praf de copt cu şofran
- 50 ml ulei
Pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 200 ml frişcă lichidă
- 1 plic gelatină
Pentru glazură:
- 250 g zahăr pudră
- albuşuri
- 1 lingură zeamă de lămâie
- bomboane-ouşoare pentru decor
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu uleiul treptat, zahărul vanilat şi morcovul stors de zeamă.
Se încorporează uşor făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă aluatul într-o tavă de 20×30 cm unsă şi tapetată.
Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, la foc potrivit.
Se lasă să se răcească.
Se mixează bine mascarpone cu gălbenuşurile şi zahărul pudră. Se adaugă gelatina înmuiată şi topită pe aburi (dar fără să dea în fiert), se amestecă, după care se încorporează uşor frişca bătută.
Se taie blatul în două pe orizontală. Se aşază o parte, se toarnă crema şi se pune al doilea blat. Se lasă la rece 2-3 ore.
Pentru glazură, se bate albuşul cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâie până când devine netedă şi lucioasă.
Se taie prăjitura în două, se toarnă glazura (lăsând să îmbrace marginile), se dă la rece ca să se întărească, după care se porţionează.
Se decorează cu bomboane-ouşoare.
Prajitura cu morcovi
Pofta buna!
Foarte buna prajitura!