Prajitura cu morcovi si mascarpone

Printeaza

Prajitura cu morcovi si mascarpone din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, morcov, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, frisca, gelatina, lamaie, bomboane.

Ingrediente:Prajitura cu morcovi

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 200 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 120 g morcov ras
  • 1 plic praf de copt cu şofran
  • 50 ml ulei

Pentru cremă:

  • 500 g mascarpone
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 plic gelatină

Pentru glazură:

  • 250 g zahăr pudră
  • albuşuri
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • bomboane-ouşoare pentru decor

 

Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adau­gă gălbenuşurile bătute cu uleiul treptat, zahărul va­nilat şi morcovul stors de zeamă.

Se încorporează uşor făina amestecată cu praful de copt. Se toar­nă aluatul într-o tavă de 20×30 cm unsă şi tapeta­tă.

Se introduce în cupto­rul preîncălzit pentru 45 de minute, la foc potrivit.

Se lasă să se răcească.

Se mixează bine mas­carpone cu gălbenu­şurile şi zahărul pudră. Se adaugă gelatina înmuiată şi topită pe aburi (dar fără să dea în fiert), se ameste­că, după care se încorpo­rează uşor frişca bătută.

Se taie blatul în două pe orizontală. Se aşază o parte, se toarnă crema şi se pune al doilea blat. Se lasă la rece 2-3 ore.

Pentru glazură, se bate albuşul cu zahărul pu­dră şi cu zeama de lămâie până când devine netedă şi lucioasă.

Se taie prăjitu­ra în două, se toarnă glazu­ra (lăsând să îmbrace mar­ginile), se dă la rece ca să se întărească, după care se porţionează.

Se decorează cu bomboane-ouşoare.

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.