Prajitura cu morcovi si nucsoara
PrinteazaPrajitura cu morcovi si nucsoara din: morcovi, faina, zahar, iaurt, lapte, oua, ulei, vanilie, praf de copt, nucsoara, scortisoara, nuci.
Pentru aluat:
- 450 g morcovi raşi
- 550 g făină
- 270 g zahăr
- o linguriţă bicarbonat
- 100 ml iaurt
- 100 ml lapte
- 3 ouă
- 200 ml ulei
- un plic praf de copt
- scorţişoară
- nucşoară
- sare
Pentru cremă:
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 400 g cremă de brânză
- esenţă de vanilie, după gust
Pentru decor:
- 150 g nuci măcinate
- morcovi din marţipan
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara, sarea şi nucşoara.
Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi se pun uleiul, laptele şi iaurtul, se adaugă morcovii raşi, se omogenizează şi se pune peste amestecul de făină. Se toarnă aluatul într-o tavă mare şi se coace 40 de minute.
Pentru cremă, se mixează untul moale cu zahărul şi apoi cu crema de brânză. Se aromatizează cu esenţă de vanilie. Se dă la rece până la folosire.
Blaturile se taie în două şi apoi încă o dată în două. Se aşază blaturile cu cremă între ele şi se presară cu nuci. Se ornează cu morcovi din martipan.
Se lasă la rece pentru 4 ore.
Pofta buna!