Prajitura cu mousse de cafea
PrinteazaPrajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, zahar pudra, nuci, migdale prajite,ciocolata, coniac.
- 3 ouă
- 6 linguri cu zahăr
- 5 linguri cu făină
- 2 linguri cu cacao
- 1 plic cu praf de copt
- esenţă de vanilie
Pentru mousse:
- 1 lingură cu cafea instant
- 150 g cicolată neagră
- 3 ouă + 1 gălbenuş
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
- 4 linguri cu coniac/rom/lichior Amaretto
- 3 linguri cu zahăr pudră
Pentru decor:
- 100 g ciocolată
- 100 g nuci şi migdale prăjite
Mod de preparare:
Pentru blat, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă făina, cacaua, praful de copt, albuşurile bătute. Adaugă esenţă de vanilie şi răstoarnă totul într-o tavă tapetată.
Dă la cuptor 25 de minute.
Dizolvă cafeaua în patru linguri cu apă fierbinte şi toarn-o într-un vas împreună cu ciocolata. Pune pe foc mic, amestecând mereu.
Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până obţii o spumă. Toarnă ciocolata topită, coniacul şi amestecă totul.
Bate albuşurile spumă cu zahărul şi încorporează-le apoi în compoziţie.
Toarnă spuma de cafea peste blat, ciocolata topită cu 1-2 linguri cu apă (sau cafea), presară nucile şi migdalele zdrobite şi dă la rece minimum patru ore înainte de a servi.
Prajitura cu mousse de cafea
Pofta buna!