Prajitura cu mure si ciocolata neagra
PrinteazaPrajitura cu mure si ciocolata neagra din: oua, zahar, zahar vanilat, unt, lapte, faina, praf de copt, cacao, mure, lapte, budinca de vanilie, esenta de vanilie, lapte, ciocolata neagra.
- 4 oua
- 180 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g unt
- 200 ml lapte
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
pentru crema si decor:
- 1/4 kg mure
- 300 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 100 g unt
- 1 fiola esenta de vanilie
- 30 ml lapte
- 80 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Derni făina împreună cu praful de copt. Freci spumă untul cu zahărul si vanilia. Adaugi pe rând ouăle, 150 ml lapte, iar după ce s-au dizolvat cristalele de zahăr, încorporezi şi făina, împărţi compoziţia în două şi torni o parte într-o tavă de 25×30 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt.
In aluatul rămas, adaugi cacao şi încă 2-3 linguri de lapte şi îl întinzi uniform peste primul strat. Speli murele, le scurgi şi le presari peste aluat, apăsând uşor. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la (foc mediu), pentru 1/2 oră.
Prepari budinca de vanilie urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Freci spumă untul cu esenţa şi încorporezi lingură cu lingură budinca răcită. întinzi crema peste blatul rece şi păstrezi prăjitura în frigider pentru 1 oră.
Topeşti ciocolata la bain- marie, o amesteci împreună cu laptele şi o pui într-un cornet confecţionat din hârtie de copt. Decorezi prăjitura cu fire de ciocolată topită la bain-marie.
Prajitura cu mure si ciocolata neagra
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu mure
- prajitura cu mure si ciocolata
Buna rau prajitura