Prajitura cu nuca de coco, vanilie si lamaie
PrinteazaPrajitura cu nuca de coco, vanilie si lamaie din: oua, zahar, nuca de cocos, faina, praf de copt, zeama de lamaie, zahar, amidon, lapte, unt, esenţă de vanilie, ciocolată amăruie.
- 7 albuşuri
- 250 g zahăr
- 100 g nucă de cocos
- 5 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- zeamă de lămâie
Pentru cremă:
- 7 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 2 linguri amidon
- 8 linguri făină
- 400 ml lapte
- 200 g unt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru decor:
- 1 ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, până ce acesta se topeşte. Adaugi 100 g nucă de cocos, făina şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.
Coci blatul într-o tavă de 25×35 cm, unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi amidonul, laptele şi esenţa de vanilie. Le fierbi pe aburi până se îngroaşă.
După ce s-a răcit, încorporezi untul înmuiat la temperatura camerei. Crema o întinzi deasupra blatului şi presari ciocolată răzuită.
Pota buna!