Prajitura cu nuca de coco, vanilie si lamaie

Printeaza

Prajitura cu nuca de coco, vanilie si lamaie din: oua, zahar, nuca de cocos, faina, praf de copt, zeama de lamaie, zahar, amidon, lapte, unt, esenţă de vanilie, ciocolată amăruie.

Ingrediente:Prajitura cu nuca de coco, vanilie si lamaie

  • 7 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 100 g nucă de cocos
  • 5 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • zeamă de lămâie

Pentru cremă:

  • 7 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 8 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru decor:

  • 1 ciocolată amăruie

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, până ce acesta se topeşte. Adaugi 100 g nucă de cocos, făina şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.

Coci blatul într-o tavă de 25×35 cm, unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.

Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi amidonul, laptele şi esenţa de vanilie. Le fierbi pe aburi până se îngroaşă.

După ce s-a răcit, încorporezi untul înmuiat la temperatura camerei. Crema o întinzi deasupra blatului şi presari ciocolată răzuită.

 

Pota buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.