Prajitura cu nuca, pentru vin

Printeaza

Prajitura cu nuca, pentru vin din: oua, zahar, nuca, faina, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura cu nuca, pentru vin

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3-5 linguri făină
  • 20 nuci
  • 1 lingură scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle şi se adaugă puţin câte putin zahărul, în amestecul care este bătut în continuare. Se adaugă apoi făina treptat, presărând câte puţină, până se obţine o pastă consistentă (o smântână mai groasă).

Deşi făina se pune după principiul „cât cuprinde”, nu trebuie pusă prea rhultă. Se adaugă în continuare sâmburii de nucă (rupţi în sferturi) şi praful de scorţişoară.

Separat, se ia o tavă, se,unge, se presară cu făină şi apoi în ea se pune coca la copt, într-un strat nu mai gros de 1,5-2 cm. Este gata când s-a rumenit deasupra. Este foarte potrivită pentru vin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.