Prajitura cu nuca si ciocolata amaruie
PrinteazaPrajitura cu nuca si ciocolata amaruie din: oua, unt, zahar, cafea, cacao, lapte, faina, praf de copt, lamaie, zahar vanilat, stafide, rom, nuca, sare, ciocolata amaruie, frisca lichida.
- 4 ouă
- 250 g unt
- 300 g zahăr
- 3 linguri de cacao
- 2 linguri cafea
- 250 ml lapte
- 200 g făină
- 1 praf de copt
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- 1 zahăr vanilat
- 100 g stahde
- 1 lingură rom
- 150 g nucă coaptă
- 1 praf sare
Pentru crema de ciocolată:
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Fierbi laptele, untul, zahărul, zahărul vanilat, cacaua, cafeaua, coaja de lămâie şi un praf de sare. După ce au fiert, laşi la răcit.
Adaugi gălbenuşurile, praful de copt stins în zeamă de lămâie, romul, stafidele şi nuca pisată. Amesteci uşor, încorporezi albuşurile bătute spumă, apoi făina cernută.
Compoziţia o tomi în¬tr-o tavă tapetată şi o laşi să se coacă la foc potrivit.
Pentru cremă, topeşti ciocolata în frişcă, pe baie de aburi. Amesteci până se omogenizează şi laşi să se răcească.
Când este gata, laşi prăjitura să se răcească şi o îmbraci în ciocolată.
Pofta buna!