Prajitura cu nuca si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu nuca si ciocolata din: oua, zahar, ulei, apa, faina, praf de copt, cacao, lapte, nuca, esenta de rom, budinca de vanilie, unt, esenta de vanilie, ciocolata neagra.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
- 200 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
Pentru crema 1:
- 200 ml lapte
- 100 g zahăr
- 250 g nucă măcinată
- 1 fiolă esenţă de rom
Pentru crema 2:
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 100 g unt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru decor:
- 100 g ciocolată neagră
- miez de nuci
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat uleiul, apa şi făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în aluat, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute, iar după ce s-a răcit, o scoţi din tavă.
Pentru crema 1, fierbi laptele cu zahărul şi nuca. După ce s-a răcit, adaugi şi esenţa. întinzi crema peste blat şi dai prăjitura la frigider.
Pentru crema 2, prepari budinca urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Laşi budinca să se răcească amestecând periodic, ca să nu se formeze crustă.
Mixezi untul şi încorporezi lingură cu lingură budinca, întinzi crema peste nuci şi păstrezi prăjitura în frigider până a doua zi.
Tai prăjitura în pătrăţele şi o decorezi cu ciocolată nea¬gră topită pe baie de aburi şi cu bucăţi de miez de nucă.
Prajitura cu nuca si ciocolata
Pofta buna!