Prajitura cu nuca si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu nuca si scortisoara din: ulei, apa, zahar, faina, gem, nuci, praf de copt, bicarbonat, cacao, scortisoara.
- 20 linguri ulei
- 20 linguri apă
- 1 cană zahăr
- 2 căni făină
- 8 linguri gem de prune
- 150 g nuci
- 1 plic praf de copt
- câte 1 linguriţă bicarbonat şi zeamă de lămâie
- 2 linguri cacao
- 1/2 fiolă esenţă de vanilie
- 1 vârf de cuţit scorţişoară măcinată
- 2-3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
- câte 1 lingură ulei şi făină pentru tavă
Mod de preparare:
Prăjeşti puţin nucile în cuptor, după care le mărunţeşti. Mixezi uleiul cu zahărul şi apa, până se dizolvă cristalele.
Adaugi geniul, făina şi cacaua, nucile, praful de copt şi bicarbonatul stinse cu zeamă de lămâie, esenţa de vanilie şi scorţişoara.
Ungi cu ulei o tavă de 30×40 cm şi o tapetezi cu făină. Torni uniform aluatul şi coci prăjitura la foc mediu, pentru 40-45 de minute.
Caldă, o pudrezi cu zahăr, dar o porţionezi numai după ce s-a răcit complet în tavă. Decorezi cu miez de nucă.
Prajitura cu nuca si scortisoara
Pofta buna!