Prajitura cu nuci, mere si stafide din: mere, nuci, stafide, zahar, faina, oua, ulei, praf de copt, unt, cacao, rom, ciocolata, marmelada, frisca.
Ingrediente:
Pentru blat:
1 kg mere curăţate
70 g nuci
50 g stafide
600 g făină
200 g zahăr
6 ouă
200 ml ulei
1 plic praf de copt
Pentru umplutură:
100 g zahăr pudră
200 g unt
2 gălbenuşuri
40 g cacao
2 linguri rom
120 g marmeladă
Pentru decor:
200 g ciocolată menaj
friscă
nuci
Mod de preparare:
Razi merele şi le storci. Le amesteci cu nucile măcinate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul. La final, încorporezi făina amestecată cu praful de copt.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii până trece testul scobitorii, după care o lasi la răcorit.
Pentru umplutură, freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă şi adaugi treptat câte un gălbenuş. După ce s-au omogenizat, adaugi cacaua şi romul.
Tai blatul în jumătate, întinzi crema, o nivelezi şi deasupra pui marmelada.
Aşezi cealaltă foaie de blat şi întinzi ciocolata topită. După ce s-a întărit glazura, tai prăjitura şi o decorezi cu frişcă si nuci.
Prajitura frageda cu nuci din: oua, faina, unt, zahar, praf de copt, nuci, dulceata. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 400 g făină 200 g unt 150 g zahăr 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură: 200 g nuci maruntite 200 g dulceaţă Mod de preparare: Topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Mixezi zahărul […]
Prajitura cu pere si nuci din: oua, nuca, zahar, faina, pere, lamaie, dulceata, scortisoara, nucsoara, cuisoare, esenta de vanilie, sos caramel. Ingrediente: 3 ouă 1 cană nucă măcinată 2 cesti zahăr 2 linguri de pus pe pere 1 lingură cu vărf făină 5 pere 1 lămâie câteva linguriţe dulceaţă scortisoară pudră nucsoară pudră cuisoare pudră 1 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.