Prăjitură cu nuci şi ananas
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: aluat foitaj, lapte dulce, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, alune de padure, zahar pudra, sare, ananas confiat, esenta de rom, ulei.
- un pachet aluat foitaj
- 400 ml lapte dulce
- un pachet budincă de vanilie
- 200 g zahăr tos
- 250 g unt
- 300 g nuci sau alune de pădure
- 150 g zahăr pudră
- un sfert de linguriţă cu sare
- 100 g ananas confiat
- o lingură cu senţă de rom
- ulei
Mod de preparare:
Foitajul se dezgheaţă, se întinde cu un sucitor şi se coace la foc potrivit până devine auriu. Zahărul tos se pune la topit şi, când are culoarea de caramel, se adaugă nucile sau alunele de pădure.
Se amestecă, se toarnă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei sau pe o bucată de marmură unsă cu ulei şi se lasă să se răcească.
Se pun într-un bol şi se pasează cu un blender până se mărunţesc. Budinca se prepară conform instrucţiurilor de pe plic, adăugându-se sarea şi se lasă să se răcească, acopertă cu o farfurie.
Când s-a răci, se pune într-un bol împreună cu untul moale, zahărul pudră, esenţa de rom şi se mixează până capătă aspectul unei creme pufoase.
Se adaugă ananasul confiat tocat mărunt şi jumătate din nucile caramelizate. Se mixează, se întinde crema peste foitaj, se nivelează şi se presară nucile caramelizate rămase.
Prăjitură cu nuci şi ananas
Pofta buna!