Prajitura cu nuci si aroma de lamaie
PrinteazaPrajitura cu nuci si aroma de lamaie din: franzela, lapte, unt, zahar, oua, nuca, smantana, coaja de lamaie, sare.
- 1 franzela taiata felii
- 1 cana cu lapte fierbinte
- 4 linguri cu unt
- 1 cana cu zahar
- 3 oua
- 1 cana cu nuca macinata
- 1 cana cu smantana
- 1 lingurita coaja de lamaie
- sare
- 2 linguri cu zahar
Mod de preparare:
Taiati franzela felii de 1-2 cm, asezati-le in forma unsa cu unt in randuri stranse, turnati peste franzela laptele fierbinte.
Lasati sa se imbibe painea, timp in care faceti crema: frecati 3 linguri cu unt impreuna cu zaharul, incorporati ouale pe rand, puneti sare, omogenizati si adaugati nuca macinata.
Subtiati crema cu smantana, parfumati cu coaja de lamaie, rasturnati peste painea din forma. Puneti forma in cuptorul fierbinte pentru 30 minute, lasati focul potrivit. Pudrati cu zahar, serviti prajitura taiata forme geometrice, numai dupa ce s-a racit.
Pofta buna!