Prajitura cu nuci si caise

Printeaza

Prajitura cu nuci si caise din: caise, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, nuci, dulceata.

Ingrediente:Prajitura cu nuci si caise

  • 500 g caise fără sâmburi
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr
  • sare
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g nuci măcinate
  • 100 g nuci pisate
  • 4 linguri dulceaţă de cireşe
  • esenţă de portocale

 

Mod de preparare:

Se amestecă ciocolata rasă cu untul şi zahărul; se adaugă un praf de sare, câteva picături de esenţă de portocale şi ouăle. Se amestecă bine, se adaugă făina şi praful de copt, nucile măcinate şi puţin lapte pentru omogenizare.

Se unge forma şi se presară un strat subţire de nuci măcinate. Se toarnă compoziţia şi deasupra se aşază caisele. Se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit.

Când e gata, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

Se încălzeşte dulceaţa şi se repartizează pe tort; se presară deasupra nuci pisate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.