Prajitura cu nuci si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu nuci si ciocolata din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, budinca de vanilie, margarina, , ciocolata, ulei, lapte.
Pentru blat:
- 6 albuşuri
- 250 g zahăr
- 200 g nucă măcinată
- 3 linguri făină
- un praf de copt
Pentru cremă:
- un plic praf budincă vanilie
- 12 linguri zahăr
- 250 g margarină
- 200 g nucă tăiată
- 6 gălbenuşuri
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată albă
- 200 g ciocolată neagră
- 4 linguri ulei
- 4 linguri lapte
Mod de preparare:
Cele 6 albuşuri se bat spumă tare cu întrega cantitate de zahăr. După care se amestecă restul ingredientelor uscate si se adaugă treptat peste albuşurile bătute spumă. Totul se încorporează cu ajutorul unei spatule.
Amestecul se aşază uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt si se bagă la cuptorul încălzit la 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute.
Intre timp, se prepară crema. Se caramelizează 9 linguri de zahăr. Se adaugă apoi, pe rând, margarina, nuca taiată, apoi cele 5 gălbenuşuri frecate spumă cu 3 linguri de zahăr şi praful de budincă. Se amestecă toate pe foc timp de aproximativ 2-3 minute, până se încheagă.
Ciocolata albă se topeşte pe bain-marie împreună cu 2 linguri ulei şi 2 linguri lapte. Ciocolată astfel topită se a$ază într-un strat uniform peste blatul răcit.
Deasupra se întinde crema de nuci, după răcire. Peste crema de nuci se întinde ciocolata neagră, topită în aceleaşi condiţii, cu 2 linguri de lapte şi 2 linguri de ulei.
Pofta buna!