Prajitura cu nuci si crema de branza
PrinteazaPrajitura cu nuci si crema de branza din: faina, praf de copt, unt, zahar, oua, branza de vaci, nuci.
Pentru blat:
- 500 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 200 g unt topit
- 200 g zahăr
- 2 ouă
Pentru crema de brânză:
- 1 kg brânză de vaci, bine scursă
- 400 g nuci măruntite
- 6 ouă
- 300 g zahăr
Pentru glazură:
- 4 albuşuri
- 200 g nuci măruntite
Mod de preparare:
Amesteci untul cu zahărul şi îl laşi să se răcorească. Adaugi ouăle bătute, făina, praful de copt şi frămânţi un aluat nelipicios. Il împărţi în patru. Intinzi două bucăţi, iar pe una dintre ele o aşezi într-o tavă tapetată.
Pentru cremă, mixezi brânza cu ouăle şi zahărul. La final, adaugi nucile măruntite. Peste bla-tul întins torni jumătate din cremă, apoi aşezi celălalt blat şi dai la cuptor 25 de minute. Repeţi operaţiunea cu restul de ingrediente.
Baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu nucile. Torni câte o jumătate din compoziţie peste fiecare prăjitură şi mai laşi la cuptor încă 5 minute.
Pofta buna!